Sürdürülebilir Moda Markası SimpleQloth
top of page

Sürdürülebilir Moda Markası SimpleQloth

Sürdürülebilir moda markası olarak doğan SimpleQloth, doğaya saygılı ve organik ürüne değer veren bir bilince sahiptir. Daima, küresel yaşamın önemini vurgulayarak tüketim çılgınlığının önüne geçmek ve sürdürülebilen ürün ve yaşam politikası ile kurulmuş bir markadır. Geleceği korumak ve gelecekte doğa ve insanın iç içe geçmesini sağlayan bir üretim sağlamaktadır. Bu dünyayı daha yaşanılabilir bir yer kılmak ve insanların verdiği zararları bir nebze olsa azaltmak adına başta pamukların işlenmesi ve kumaşları doğal bir şekilde üretilmesi işlemlerini sağlamaktadır. %100 sertifikalı bir marka olmakla birlikte tekstil alanında farklı bir bakış açısını getirmeyi hedeflemektedir.


Sürdürülebilir Moda Nedir?


Günümüzde büyük bir tüketim çılgınlığı bulunmaktadır. Bu tüketim çılgınlığı çerçevesinde özellikle tekstil alanında insanlar çevreye büyük zararlar vermektedir. Örnek verecek olursak, günümüzde tekstil alanında üretilen ürünlerin çoğunda belirli bir yüzdeye sahip olarak pamuk vardır ve pamuk yüksek su ihtiyacı olarak üretilen bir üründür. Organik pamuk üretimi ve sürdürülebilir moda ile birlikte doğaya verilen zarar belli ölçüde engellenmiş olacaktır. Sürdürülebilir moda anlayışı, kullan at mantığının önüne geçmesi ile birlikte daha kaliteli ve sağlıklı ürünlerin ömür boyu kullanılmasını sağlamaktadır. Günümüzde, her sezon her markanın farklı koleksiyonları çıkmaktadır. Her sezon gardırop değiştirerek benzer ürünleri farklı markalardan satın almak hem doğaya hem de bütçenize büyük yükler getirmektedir. Sürdürülebilir moda anlayışı ile çalışmalar gerçekleştiren birçok marka zamansız tasarımlara yönelmektedir. Sürdürülebilir moda anlayışını sürdüren markaların ana hedefleri, zamansız tasarımlarla moda adı altında doğaya zarar vermemektir.


Sürdürülebilir Moda Anlayışı


Günümüzde sürdürülebilir moda anlayışı, yaygın bir şekilde sağlanmamaktadır. Ancak, bir umut ışığı olarak bu anlayışı devam ettiren marka ve alıcılar da bulunmaktadır. Covid-19 döneminde daha çok ortaya çıkan alışveriş ve tekstile verilen önem doğaya verilen zararı çok daha arttırmıştır. Enerji ve su değerlerimizde meydana gelen düşüş ile birlikte dünyaca kendimize gelmemiz gereken zamanlardan bir tanesindeyiz. Hem ekonomik hem de çevresel zararların önüne geçilmesi için kesinlikle tüketim çılgınlığından çıkılması gerekmektedir. Günümüzde petrol ham maddesi ile üretilen birçok kumaş malzemesi vardır. Ancak, organik pamuk üretimi ile birlikte çok daha sağlıklı ve kaliteli ürün sahibi olabiliyoruz. Ekolojik dengeyi sağlayabilen sürdürülebilir moda anlayışı ile birlikte hem alışveriş severler hem de doğa severler büyük avantaj sahibi olacaktır. Kar odaklı çalışan markalardansa sürdürülebilir moda anlayışı ile sertifikalı ürünler üreten birçok marka vardır. Hızlı modanın önüne geçmek ve daha etik bir moda anlayışı sürdüren markalar arasında SimpleQloth da yer almaktadır.


Sürdürülebilir Modadaki Amaçlarımız


SimpleQloth, sürdürülebilir bir moda markasıdır. SimpleQloth , tüm organik üretim özelliklerine dayanarak çalışmalar gerçekleştiren markalar arasındadır. SimpleQloth markası, bünyesinde pek çok tekstil ürünün barındıran ve ömür boyu kullanım özelliğini hedefleyen bir markadır. Günümüz toplumunda ki tüketim çılgınlığına karşı gelerek daima doğaya saygılı bir şekilde tekstil çalışmaları gerçekleştirmektedir. SimpleQloth markası doğaya saygılı olmasının yanı sıra müşterilerine sunmuş olduğu kaliteli organik pamuk ürünler sayesinde yüksek memnuniyet sağlayacaklardır. SimpleQloth markasının gerek profesyonel tasarımcıları gerek üreticileri ve gerekse her türlü çalıştıkları firma ve kişiler çevresine ve insana saygılı olan kişi ve kuruluşlardır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page