Özel Günlerde Alınabilecek Organik, Sürdürülebilir Hediye Önerileri
top of page

Özel Günlerde Alınabilecek Organik, Sürdürülebilir Hediye Önerileri

Özel günlerde çoğu kişi klasik hediye seçeneklerini tercih etmektedirler. Ancak, doğaya bağlı ve daha içten bir hediye sağlamak istiyorsanız organik ve sürdürülebilir hediye seçeneklerini değerlendirmenizde fayda vardır. Organik ve sürdürülebilir hediyeler, doğaya saygılı kişilerin artması ile birlikte oldukça popüler bir hale gelmiştir. Aynı zamanda, sürdürülebilir ve organik hediyeler uzun ömürlü hediyeler arasındadır.

Organik Giyim

Organik giyim, doğaya ve hayvanlara zarar vermeden herhangi bir kimyasal kullanmadan üretilen tekstil ürünlerinin tamamını kapsamaktadır. Ürünlerin ekilmesi veya hasat esnasında hiçbir şekilde doğaya zarar verecek bir işlem sağlanmaması yanında insan gücüne dayalı el ile hasat yöntemi kullanılmaktadır. Organik giyim sadece doğaya değil insana da saygılı olan bir giyim alanıdır. İnsan cildinin çok daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Günümüzde birçok tekstil ürünü bulunmaktadır ve insanlar hediye tercihlerinde de bunları tercih edebilmektedir. Ürünlerin çoğunluğunda polyester ve naylon gibi birçok zehirli maddeler ile birlikte üretilen kıyafetler vardır. Bu sebeple, özellikle bebeklerde veya alerjik reaksiyona eğilimli kişilerde kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi taktirde, birçok cilt rahatsızlığına sebep olabilir. Diğer malzemelerden üretilen giyim ürünleri kısa zamanda yıpranmaya eğilimli olsa da organik giyim oldukça uzun süre kullanılabilir. SimpleQloth markası da organik giyim alanında tercih edebileceğiniz sertifikalı markalar arasında yer almaktadır.

Sürdürülebilir Giyim

Sürdürülebilir giyim, doğa ve çevreyi koruyarak üretilen ürünlere denmektedir. Günümüz tüketim toplumunda birçok insan tek kullanımlık veya birkaç kullanımlık ürünleri tercih edebilmektedir. Bu durum da büyük bir tüketim çılgınlığına sebep olmaktadır. Hem doğayı hem de insanı koruyan sürdürülebilir giyim sayesinde kullan at anlayışı değişmektedir. Sürdürülebilir giyim sayesinde ekolojik sağlık korunmakla birlikte insanların ekonomik durumları da korunmuş olmaktadır. Öncelikle, bazı markalar sürdürülebilir giyim politikasına uyumlu davranır. Organik yollarla üretilmiş kumaş tercih etmektedirler. Plastik, toksik maddeler de kesinlikle kullanmayarak etik bir politika benimserler. SimpleQloth markası da sürdürülebilir giyim anlayışını benimsemiş bir markadır.

Sürdürülebilir ve Organik Hediye; simpleQloth

Sürdürülebilir ve organik hediye alanında SimpleQloth markası üzerinden birçok hediyeye göz atabilirsiniz. Marka üzerinden tekstil adına her türlü ürüne sahip olabilirsiniz. Örnek verecek olursak, croplar, oversize t-shirtler, eşofman takımları vb. tüm bu organik giyim ürünleri %100 kalite ve doğaya saygılı üretilmiş olup sürdürülebilir ve organik hediye kapsamında ürün koleksiyonları çıkarmaktadır.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page